Välj rätt glas!

Floatglas

Floatglas lagerförs i tjocklekarna 3, 4, 6, 8 mm och används i allt från hyllor och bordsskivor till fönster.

3 mm floatglas sitter nästan alltid i äldre fönster sk. kopplade fönster som du kan öppna och putsa mellan glasen.

4 mm floatglas sitter i dom flesta moderna fönster med isolerglas.

6 mm floatglas används till hyllor, mindre bordskivor och även en del skyltfönster och större fönsterpartier.

8 mm floatglas används mestadels till hyllor och bordsskivor.

12, 15, 19 ,25 mm floatglas finns som beställningsvara och används till inredningsglas, hyllor bordsskivor, bardiskar mm.

Om glaset skall monteras i vägg mindre än 600 mm från golv eller i räcken skall säkerhetsglas användas.

 

Härdat floatglas

Floatglas som genomgår en termisk härdprocess blir ungefär 5 gånger starkare än ett vanligt floatglas. Kan användas i räcken utan fallhöjd och används i dörrar och fönster där glasen sitter närmare golvet än 600 mm. Glas i duschväggar och badrum skall alltid vara av härdatglas. Det härdade glaset har en högre värmetålighet än det vanliga floatglaset. Vid bräckage pulvriseras glaset i små ofarliga granuler. Härdatglas finns i tjocklekar från 4 mm.

Efter härdning går det inte att skära slipa eller borra i det härdade glaset, all bearbetning måste därför ske innan härdning.

Personsäkerhet klass EN 12150

 

Laminerat floatglas

Floatglas som lamineras ihop med (PVB) plastfolie för att uppnå säkerhetsklass. Vid bräckage spricker glaset men hålls ihop av plastfolien. Används i vindrutor till bilar, glasräcken, fönster och dörrar. Lamineratglas finns i en mängd olika tjocklekar, 6,76 mm har vi som lagervara, 8,76 mm och 10,76 mm är lagervara hos dom flesta av våra grossister.

Lamineratglas har mycket god ljudreduktion. Säkerhetsklass P6B – P8B

Kontakta oss

Har du frågor om våra produkter, vill få en prisuppgift eller ett leveransbesked? Var vänlig använd formuläret nedan så återkommer vi till dig inom kort. Har ni e-post via gmail eller hotmail ? Ta en titt i "skräpkorgen" vårt svarsmail kan hamna där :)
  • Jag godkänner villkoren enligt GDPR